Forum Kafilesine Hoşgeldiniz...
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Forum Kafilesine Hoşgeldiniz...

Sİtemize Hoşgeldiniz...Forum hakkında Şikayetlerinizi Forum hakkında Kategorisine YAzabilirsiniz...
 
AnasayfaLatest imagesKayıt OlGiriş yap
Giriş yap
Kullanıcı Adı:
Şifre:
Beni hatırla: 
:: Şifremi unuttum
Arama
 
 

Sonuç :
 
Rechercher çıkıntı araştırma
En son konular
» Apolet Crew
PHP mi ASP mi Icon_minitimePaz Mayıs 31, 2009 9:07 pm tarafından Admin

» WİNAMP'daki Gizli ÖZelliK
PHP mi ASP mi Icon_minitimePerş. Nis. 30, 2009 3:44 pm tarafından gangstastyle

» Bilgisayarım Yavaşladı Diyenler Bu Dosya Tam Sizlik!!!
PHP mi ASP mi Icon_minitimePerş. Nis. 30, 2009 3:41 pm tarafından gangstastyle

» KNİGHT ONLİNEDE ÜCRETSİZPREMIUM İSTEYEN İCERİ
PHP mi ASP mi Icon_minitimePaz Nis. 26, 2009 10:29 am tarafından gebzelim

» hangi model araç trafikten ne zaman çekiliyor?
PHP mi ASP mi Icon_minitimeÇarş. Nis. 22, 2009 10:38 pm tarafından gangstastyle

» Cepte Adsl Keyfi
PHP mi ASP mi Icon_minitimeSalı Nis. 21, 2009 8:34 pm tarafından gangstastyle

» Esmâ-ül Hüsnâ ALLAHIN 99 İsmi
PHP mi ASP mi Icon_minitimeCuma Nis. 17, 2009 9:14 pm tarafından gangstastyle

» Dünya Nüfusunun İnaçlara Göre Dağılımları
PHP mi ASP mi Icon_minitimeCuma Nis. 17, 2009 9:12 pm tarafından gangstastyle

» ORUÇ '
PHP mi ASP mi Icon_minitimeCuma Nis. 17, 2009 9:10 pm tarafından gangstastyle

Tarıyıcı
 Kapı
 Indeks
 Üye Listesi
 Profil
 SSS
 Arama
Istatistikler
Toplam 23 kayıtlı kullanıcımız var
Son kaydolan kullanıcımız: tyen3

Kullanıcılarımız toplam 413 mesaj attılar bunda 351 konu
FOrumKafilesi DUyuru

DUYURU :
Sevgili site dostlarımız Forum sayfamız Sizlere her alanda hizmet verecek güncel konu ve programlarla hizmetinizdedir..
DUYURU :
Kıymetli dostlarımız Forum kafilesi forumlarından yararlanmak için üye olunuz

DUYURU :
Daha güzelini hep beraber yapmak ve başarmak için.
Forumkafilesi.İletişim ADresi (clawceza@hotmail.com)

 

 PHP mi ASP mi

Aşağa gitmek 
2 posters
YazarMesaj
Karayel

Karayel


Mesaj Sayısı : 30
Forum Puanı : 591
Kayıt tarihi : 01/04/09

PHP mi ASP mi Empty
MesajKonu: PHP mi ASP mi   PHP mi ASP mi Icon_minitimeÇarş. Nis. 01, 2009 9:30 pm

PHP mi ASP mi?

Birçok defa karşılaştığımız bu soruya tam olarak bir cevap vermek zor. Fakat yeni başlayanlar için seçimi kolaylaştırmak amacıyla her ikisinin de kendi artıları ve eksilerini bilmekte fayda var.



ASP.NET nedir ve avantajları nelerdir?



ASP.NET, güçlü web uygulamalarının hızla hazırlanabilmesi için Microsoft tarafından hazırlanan en son programlama çatısı olarak özetlenebilir. Yani ASP.NET bir programlama dili olmayıp bir programlama çatısıdır. ASP.NET'i ASP'nin son sürümü olarak düşünmektense, yeni bir dönemin başlangıcı olarak görmek daha doğru olabilir.



Daha hızlı web uygulamaları



ASP.NET derlenmiş kod ve saklanma işlemi ile hız kazanıyor. Daha önceki ASP sürümlerinde bir kullanıcı web sitesine girdiği zaman bilgisayar üzerinde anlık derlemeler yapılırdı ve bu hız kaybına neden olurdu. Artık ASP.NET ile hazırlanmış bir kod, bir ziyaretçi tarafından hiçbir zaman ziyaret edilmese bile derleniyor. Saklama işlemiyle de hafızaya bilgi depolanıp, bu sayede kullanıcılara verilerin daha hızlı yollanması sağlanabiliyor.



ASP.NET ile programcılar sayfalarını her kullanımda yeniden aratmak yerine bir kısmını 'caching' yani tamponlama işlemi sayesinde daha hızlı erişilebilir hale getirebiliyorlar. Bir diğer değişiklik ise ASP .NET ile veri tabanındaki belirli verilerin saklanabilir hale getirilebilmesi. Bu sayede çok değişmeyen bir veritabanını her seferinde tekrar yüklenmek yerine, hızlı erişilebilir forma sokulmuş oluyor.



Güçlü veritabanı fonksiyonları



ASP gibi ASP.NET de programcıların veri tabanlarıyla etkileşimli çalışabilen web uygulamaları yapabilmesine izin veriyor. ASP.NET'in asıl avantajlı bir çok programlama aracına imkan veren Nesne Merkezli (Object Oriented) programlama ile çalışması. Bu sayede daha fonksiyonel ve daha hızlı tasarıma imkan sağlıyor.



Hafıza sızıntısı ve çökme koruması



ASP.NET teki en çok beğenilen yeniliklerin başında hafıza sızıntısı ve çökme koruması özellikleri geliyor. Özellikle hafıza sızıntısı, çoğu kullanıcı tarafından pek bilinen bir konu değilken, sistem yöneticilerini sıkıntıya sokan durumlardan biridir. ASP.NET ile bu hatalar otomatik olarak düzeltilerek, kullanıcıların her zaman web sitesine ulaşabilmesi sağlanıyor.



Çoklu dil desteği



Programcılar artık 25'ten fazla .NET dili ile ASP.NET'i kullanabiliyorlar. Bu dillerden bazıları VB.NET, C# ve Jscript NET. Geniş dil desteği sayesinde birçok programcı web uygulamalarını kolayca hizmete sunabiliyor.



.NET'in parçası olmak



.NET çatısı 3400'den fazla sınıftan oluşan bir yapıya sahip, ASP.NET de .NET'in bir parçası olduğu için neredeyse web uygulaması olarak yapılamayacak hiçbir şey yokmuş gibi gözüküyor.



Programlar ve HTML artık aynı sayfada değil



Önceki sürüm ASP'lerde göze çarpan sorunlardan biri HTML sayfasında programlamanın da görünmesiydi. Diğer bir deyişle, scriptler ve HTML aynı sayfadaydı. Artık gösterilen kod ile script kodu ayrılmış olduğundan, Mic rosoft bunun önüne geçmek için bir önlem almış gibi görünüyor.



ASP.NET'in dezavantajları



Windows zorunluluğu



ASP.NET halen Windows işletim sistemi kullanan bir sunucu üzerinde yapılandırılmak zorunda; kısacası platform bağımsız değil. ASP'de de olan bu sorunu çözmek için Linux sistemlerinde çalışan birkaç ASP hosting sunucusu geliştirildiyse de, işin açıkçası pek başarılı olabilmiş değil. ASP.NET de hali hazırda Windows ve IIS (Internet Information Server)'a mahkumu görünüyor.



Güvenlik



Güvenlik açıkları ASP.NET'ten değil ne yazık ki IIS'ten kaynaklanıyor. Her yeni sürümde açıkları kapansa da IIS dünya çapında güvenlik açıklarıyla ünlü. Fakat .NET ile bununda bir dezavantaj olmaktan çıkması bekleniyor.



Bedava değil



Evet, buna bir çok kişi şaşıracak ama temelde ASP.NET bedava değil. Ne de olsa kendi bilgisayarınızda ASP.NET kullanabilmek için (lisanslı) bir Windows sürümüne ihtiyacınız var. Bu da demek ki tam anlamıyla bedava değil.



Eklenti krizi



ASP.NET kaynak olarak bedava gibi görünebilir ama programlama konusunda bilgili değilseniz hazırlıklı olmanız gereken bir durum var, o da eklentiler. Bir işlemi yapmak için gereken eklentiler genelde ücretli olarak satılıyor. Tabii saatlerce uğraştan sonra bedava olan birkaç eklentiyi zor da olsa bulabilirsiniz.



Hosting maliyeti



Eğer dışarıdan hosting hizmeti alacaksanız biraz daha fazla para ödemeye hazırlıklı olmanız gerekiyor. Çünkü genel olarak Windows hosting daha pahalı, ki bu da normal olması gereken bir fark.



PHP nedir ve avantajları nelerdir?



Personel Home Page'in kısaltmasından oluşan PHP bir web işaretleme dilidir. Zaman içinde çok fazla taraftar bulması sonucu insanlar arasında adı PHP: Hypertext Preprocessor' kısaltması olarak da değiştirildi. PHP aslında ASP'nin alternatifi olarak görünse de, ilerleyen zamanlarda PHP kendine rakip kabul etmez hale geldi.



Açık kaynak kodu



Kim ne derse desin açık kaynak kodu bilgisayar ile ilgili her sektörün lokomotifi durumunda.



Açık kaynak tabanlı her şey çok hızlı gelişiyor ve taraftar buluyor. Açık kaynak kodu sayesinde herhangi bir hata ya da açık bulunduğunda, saatler içinde yamalar yapılabiliyor. Kısacası sürekli olarak geliştirme çalışmaları devam ediyor.



Hız hız hız



Platform bağımsızlığı



PHP ile biri işletim sistemine mahkum değilsiniz. Unix, Linux, Solaris ve Windows altında PHP sunucusu kurabilirsiniz. Ayrıca PHP dünya üzerinde kullanılan birçok web sunucusu çözümünde destekleniyor. Örnek vermek gerekirse Apache, Microsoft IIS ve Microsoft PWS PHP desteklidir.



Maliyet hesapları



PHP açık kaynak kodu ile yazıldığı için herhangi bir maliyeti bulunmuyor. Bunun yanında şirketler PHP'nin açık kaynak kodu üzerinde çalışma yapıp, istedikleri değişiklikleri gerçekleştirerek, istedikleri sonucu alabiliyorlar. Daha da güzel olan, PHP eklentilerinin internet üzerinde binlerce sayıda ücretsiz olarak bulunduğu gerçeğidir. Hiçbir şey bilmeseniz bile PHP ile hazırlanmış bir portal'ı saniyeler içtnde çalışır hale getirebilirsiniz.



MySQL faktörü



Belki de tüm web tasarımcılarının kabul edeceği konu, MySQL veritabanının PHP ile mükemmel sonuç verdiğidir. Neredeyse bütünleşikmiş izlenimi veren bu birliktelik, performansı çok fazla etkiliyor. Internet üzerinde MySQL yönetimi ve ayarlaması için PHP ile hazırlanmış birçok kaynak bulmanız hiç de zor değil. Ayrıca MySQL bir çok veritabanmda bulunmayan fonksiyonlara sahip.



PHP'nin dezavantajları



Hatalarla baş etmek



PHP hatalarla başa çıkmak konusunda ASP.NET veya ColdFusion kadar başarılı ve güçlü değil. PHP'de yapılan bir hata, kolayca birden çok sayfada soruna neden olabiliyor.



Detaylı programlama zorluğu



PHP bir işaretleme dili olduğu için, bir PHP programından cevap alma süresi uzayabilir. Kısacası, ileri seviye programlama işaretleme dili ile yapılabilecek bir işlem değil.



Sonuç



Dünyaca ünlü web siteri, e-bay (www. ebay.com), hotmail, ASP.NET'e geçti bile, ASP ile çok yüksek trafikli site bulmanız pek kolay değilken, ASP.NET ile ilerleyen günlerde bu durum fazlasıyla değişecek. ASP.NET ile yeni bir dönemin açıldığı da kesin ve PHP'nin tahtı gerçek bir tehlike altında diyebiliriz. Bu savaşı kimin kazanacağınını önümüzdeki günlerde birlikte göreceğiz.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Admin
Admin
Admin


Mesaj Sayısı : 69
Forum Puanı : 5005
Kayıt tarihi : 26/03/09

PHP mi ASP mi Empty
MesajKonu: Geri: PHP mi ASP mi   PHP mi ASP mi Icon_minitimeCuma Nis. 10, 2009 1:51 am

PHP
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://forumkafilesi.yetkinforum.com
 
PHP mi ASP mi
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Forum Kafilesine Hoşgeldiniz... :: Programlama Dilleri :: ASP, Perl, Php, Html-
Buraya geçin: